Information angående elavtalet

DALA ELFOND – FÖRBÄTTRING

Prisprognosen för Dala Elfond mot rörligt pris inom elområde SE4 ser bättre ut framöver, då elfonden har betydligt bättre förutsättningar med lägre risk än förra året. I år är den förvaltade andelen inhandlad på betydligt lägre prisnivåer än fjolåret.

I elfonden ingår alla kostnader inkl. GRÖN EL. Om du jämför elfonden mot rörligt pris, jämför då priset med UG (ursprunglig garanti) för grön el som kostar extra. T.ex. kostar grön el hos Höganäs Energi 9 öre/kWh + det rörliga priset + moms.


DALA KOMBO – ALTERNATIV

Som tidigare meddelat har vi lovat att återkomma när dalakraft fått klart med en ny produkt. Den avtalsformen heter DALA Kombo vilket innebär att du blir din egen elhandlare, med eget risktagande. Du förbinder dig att köpa en viss andel, 25, 50 eller 75 procent av din årsförbrukning el till ett bestämt pris och den resterande volymen till rörligt pris. Bindningstid ett, två eller tre år.

En rörlig elmarknadsjustering (elområde 4) tillkommer på samtliga kWh-priser. Den prissäkrade volymen fördelas över årets tolv månader med störst fokus på vintermånaderna, då elförbrukningen i regel är högst.

Månadsavgiften för Dala Kombo är rabatterad med 50% till 25:- inkl.moms för  våra medlemmar. Detta avtal är för dig som själv vill räkna på din egen risk och ta eget ansvar.

Är du intresserad av Dala Kombo får du själv kontakta dalakrafts kundtjänst på tel: 0771-48 80 00 för mer information om byte av avtal, priser, avtalstider m.m.

/ Jan Jurkiewicz

Det här inlägget postades i Nyheter och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *