Förtydligande angående tomatodlingen
i Strandbaden

I HD 18 april fanns på Höganäs-sidan en artikel om den planerade tomatodlingen i Strandbaden. I artikeln finns ett citat från mig som helt och hållet är taget ur sitt sammanhang: ”Grundinställningen från byalaget är positiv”. Detta avser inte en etablering öster om Dannevangsområdet.

Den positiva grundinställningen avser – vilket jag tydliggjorde för HD:s reporter Lisbeth Schön – idén med att bedriva verksamhet som skapar sysselsättning och där man tar tillvara spillvärme från Höganäs AB. En värmekälla som annars går förlorad.

Strandbadens Byaförening har det senaste halvåret på olika sätt försökt få Kullatomater AB att hålla ett öppet informationsmöte om den planerade verksamheten. Vid byaföreningens årsmöte 5 april informerade företagets vd Olle Olofsson i korthet om planerna samt utlovade ett öppet informationsmöte inom snar framtid. Byaföreningen anser det mycket viktigt att alla berörda ges möjlighet att framföra sina synpunkter. Byaföreningen har ännu inget underlag för att ta ställning i frågan om placering av den planerade verksamheten.

Vad vi hittills framfört till kommunen är att trafiksituationen med transporter till och från denna anläggning måste lösas. Trafiken får inte ledas genom Dannevangsområdet eller ut till väg 111 via Väsby Fäladsväg.

Calle Hellberg
Ordförande, Strandbadens Byaförening

Det här inlägget postades i Nyheter och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *