Bygg 111 östra nu! – www.bygg111ostra.nu

Bygg_vag_111_ostra_nu_liten

Besök: http://www.bygg111ostra.nu/

Strandbadens Byaförenings Trafikgrupp har blivit intervjuad om vårt engagemang för ny dragning av väg 111 förbi Strandbaden och Nyhamnsläge. Något vi kallar ”Bygg 111 Östra Nu!”.

— I dagarna drar vi igång ett aktivt opinionsarbete för att skapa en förbifart norr om Väsbyrondellen. Nu har Viken fått det bra och nu är det är hög tid för oss i Strandbaden och Nyhamnsläge också, säger Eva Sture.

— Det är viktigt att vi drar igång opinionsarbetet nu eftersom det ändå kommer ta lång tid att få igenom en förbifart. Men vi gör det för kommande generationer, säger Ulf Wallenholm.

Läs hela artikeln på: http://hd.se/hoganas/2009/10/08/de-vill-dra-vaegen-runt/

För att se mer av Trafikgruppens engagemang och aktiviteter, klicka till höger på ”Trafikgruppen”.

Det här inlägget postades i Nyheter och information. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bygg 111 östra nu! – www.bygg111ostra.nu

 1. RR skriver:

  Lysande initiativ. Lyft fram problemet med barnens väg till skolan, stranden och det ökande trafikssiutaionen. det borde ge lite mer press. ”vilken politiker vill ha ett överkört barn på sitt samvete?” Kommunen satsar på turism och utbyggnad i Mölle…vad händer med trafikproblemet då? helhetslösning även där. Ska enskilda personers skattepengar behöva styra var en vägsträckning skall gå, genom vem som äger marken runt strandbaden och nyhamn…luktar lite lobbying där kan jag tycka. Låt markägarna vara med i utvecklingen och lobbyversamheten går i alla led i rätt rikting mot en säkrare tillvaro i strandbaden och nyhamn. (Bonus är att Mölle får en snabbare väg hem, lättare pendling det blir en bättre värld inte bara en bättre väg)

 2. Trafikgruppen/Ragnar skriver:

  Hej RR! Vi håller med dig, även om vi inte riktigt hänger med i ditt resonemang om skattepengar etc. Det är naturligtvis viktigt att en kommande sträckning fastställs så tidigt som möjligt med tanke på berörda fastighetsägare. Många markägare kommer att drabbas hårt, precis som i Viken. De måste få god tid på sig att mentalt förbereda sig. I slutändan är det nog bara Vägverket som kan fastställa den exakta sträckningen.

 3. Elisabet skriver:

  Hej!

  Är den stora pricken på logotypen för 111 Östra själva Höganäs centrum eller Strandbaden?
  (Diskuterade artikeln i HD med några andra och vi hade lite olika uppfattning om detta).

 4. adrian skriver:

  Hej Elisabet!

  Den stora pricken är Höganäs och väg 112 ser du gå ut mot höger.
  Övriga orter på kartan tror jag du kan gissa 🙂

  Adrian Wallenholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *